Welkom

Welkom bij mahjongvereniging Zaanse Muur

Mahjongvereniging ‘Zaanse Muur ‘ is een jonge vereniging die in 2018 zes jaar bestaat. De vereniging is ontstaan uit een groepje enthousiaste spelers en telt nu 30 leden. Onze leden komen uit de hele regio en zelfs uit Alkmaar, Haarlem en Heemskerk.

Wat is mahjong nu precies?
Veel mensen kennen mahjong van vroeger: een gezelschapsspel, waarbij een muur gebouwd wordt van 144 stenen, waarbij door een combinatie van stenen –tekens, bamboe, kringen, winden en draken – mahjong gemaakt moest worden. Daarnaast bestaat de internetversie waarbij je steeds 2 stenen tegen elkaar weg moet klikken. Dat is allemaal mahjong. Maar het oude Oosterse mahjongspel is net iets meer en ook wel wat ingewikkelder. Het is een combinatie van kennis en kunde, geluk en een beetje gokken. Spannend en ontspannend.

Elke dinsdagavond spelen we van 20.00 uur tot 22.15 uur in het BOKO biljart- en denksportcentrum aan de Kraakstraat 42 in Zaandam. We spelen voor ons plezier en ook voor de eer. Er worden ook lessen gegeven door ervaren docenten.
Geïnteresseerd? Kom eens langs op onze speelavond of stuur ons een mail via de website: info@zaansemuur.nl Wij vertellen graag meer.
U bent van harte welkom!