Nieuws

Club competitie

18 december 2018. De 2e helft van onze competitie wordt wederom gewonnen door Joost.
In de hoogste groep van 4 club-competitie spelers werd door Joost alleen in de plus gescoord met 210 mahjongpunten.
De overige drie eindigden uiteindelijk in de min-punten.

                  Joke 2e                                                Joost 1e                                  Elly 3e

15 mei 2018: de wisseltrofee wordt opnieuw doorgegeven.

In week 20 van 2018 speelden we de laatste ronde van de 1e helft van de competitie 2018. De namen van 3 deelnemers aan tafel 1 waren al eerder bekend (Jakko, Joost en Gert), maar in week 19 werd nog hard gestreden om de 4e plaats aan deze tafel. Zowel Frits, Tiny, Frank als Marianne konden hier nog aan plaatsnemen. Door sterk spel lukte het Frits deze plek te bemachtigen.
Om klokslag 8 uur werd aan 5 tafels gestart met de laatste competitieavond. Er hing een gezonde spanning. Joost had in de loop van de dag al aanwijzingen gezien dat het lot hem gunstig gezind zou zijn, o.a. in de kilometerstand van zijn auto waarin hij de winnende combinatie zag. Hij bleek de tekenen goed te hebben gelezen.
Na een spannende avond kwam hij als winnaar uit de strijd met 141 punten, bijna het drievoud aan punten van de op nummer 2 geëindigde Gert met 52. Jakko werd 3e met -24 punten en Frits goeie 4e met -169 punten.
Joost kreeg uit handen van Frank, de kampioen van de laatste competitieronde 2017, de wisseltrofee uitgereikt. Joost gefeliciteerd met de overwinning!

19 december 2017

Afsluiting tweede helft competitie 2017

De laatste dinsdag voor Kerstmis, 19 december 2017, speelden we voor de laatste – en beslissende keer – op volgorde, voor de Ger Vos-wisseltrofee.
Na veel tellen en rekenen kwamen de sterkste 4 aan tafel 1 te zitten: Frits, Frank, Jakko en Gert. Met kerstkransjes en ander lekkers bij de koffie werd deze laatste officiële speelavond  2017 begonnen. Altijd spannend, want niet alleen het aantal tafelpunten geldt, maar uiteindelijk ook het aantal speelpunten (min/plus).
Na twee uur en een kwartier ging de gong en was de strijd beslist.
Opvallend detail voor deze avond was nog dat er aan deze tafel voor het eerst in onze verenigingsgeschiedenis exact 16 rondes werden gespeeld. Het tempo lag dus hoog. En ook de kwaliteit van het spel!
En toen begon het gereken. Nummer 1 was al snel bekend. Nummer 4 ook, maar tussen 2 en 3 bleef de spanning nog even hangen.
De uiteindelijk uitslag: 1e Frank; 2e werd Frits; 3e was Jakko en Gert werd 4e.
De week ervoor had Annemarie de wisseltrofee al ingeleverd voor de nieuwe nummer 1.
Voor de tweede keer werd Frank eerste en kon hij de wisseltrofee weer op zijn nachtkastje zetten!
Op 2 januari beginnen we gongslag 20.00 uur weer met de nieuwe competitie.

Frank wederom de 1ste plaats en voor de 2e keer met de wisseltrofee naar huis.
      

Frits 2e                                                 Jakko 3e                                                  Gert 4e

 

Ouder nieuws vindt u onder de tab ‘Archief’.