Nieuws

Voorjaars clubtoernooi 2024

Op 18 mei hadden we ons gezellige voorjaars clubtoernooi.
Het was goed en lekker verzorgd door BOKO.
De standen en punten van alle deelnemers vindt je op de pagina Uitslagen.

Ger 3e, Nanny 1ste en Lia 2e.

Troostprijs voor Rene.

OPEN DAG, inloop informatie op 16 maart.
Vanaf 11.00 tot 15.00 kunnen geïnteresseerden binnen lopen bij
de Bieb, bibliotheek,  Heiligeweg 170 in Krommenie. 
Onze leden spelen, demonstreren er het mooie Oosterse spel en geven graag uitleg. 

Start competitie voorjaar 2024
Op 2 januari beginnen we weer gezellig onze club competitie 1e helft 2024.

Club kersttoernooi 2023

Op 19 december speelden we een gezellig Kerst toernooi.
Het programma zag er als volgt uit:
19:00 – 19:15 inloop met koffie/thee en iets lekkers
19:20 – 20:15 1e ronde
20:20 – 21:15 2e ronde
21:20 – 22:15 3e ronde
Het was heel gezellig met heerlijke door BOKO bereidde hapjes en een lekkere drankjes.
De bijzondere prijzen, te zien op de foto, van dit toernooi werden gewonnen door:
1e plaats: Joop, 7e: Ton, 13e: Erna en 18e Annemarie.
Voor de scores van alle deelnemers kijk bij ‘Uitslagen’.

Afsluiting 2e competitiehelft 2023

We hebben de competitie 2023 afgesloten op 12 december:
1e Ger, 2e Annemarie, 3e. Tiny. Voor de hele ranglijst kijk bij ‘Uitslagen’.
Ondanks dat Ger deze avond geen punten scoorde is hij de trotse winnaar van de wisseltrofee.
De wisseltrofee is door hem zelf 8 jaar geleden gemaakt voor onze vereniging
en heeft hij nu voor de 1e keer gewonnen.

Competitie 2022/2023

Dinsdagavond 6 september, 20.00u beginnen we weer onze competitie.
Heb je interesse of ben je nieuwsgierig om het spelen bij onze vereniging te zien, kom dan gerust op bezoek in onze zaal bij BOKO.
Met uitzondering van de feestdagen zijn we er elke dinsdagavond vanaf 19.30u.

Club toernooi 2022

Op zaterdag 14 mei 2022 werd ons jaarlijks clubtoernooi gehouden.
Nadat om klokslag kwart voor 9 de laatste speler binnen was konden we van start gaan.
Er hadden zich 16 leden aangemeld, dat betekende 4 volle tafels. Er werden 4 rondes gespeeld van 1,5 uur.
Het was een gezellige, ongedwongen dag, waarbij de lunch zoals ieder jaar weer prima was verzorgd door BOKO.
Hoewel het een prachtige dag was had de warmte gelukkig geen invloed op het speelniveau. Er werden diverse bijzondere Mahjongs gemaakt, o.a. een selfpick Grote Draak door Lia. (te zien bij de bijzondere scores in de (Vereniging) Hall of Fame.
Na een sportieve speeldag kon Frits de 1e prijs opeisen, Nicky veroverde de 2e plaats en Marianne kwam als goeie 3e over de finish.
De scores van alle deelnemers staan bij Toernooi-uitslagen.
Al met al was het ook dit jaar weer een geslaagd toernooi.

Club toernooi 2021
Vanwege de corona hebben we als mahjongvereniging lange tijd niet met elkaar kunnen spelen. Aan BOKO heeft het niet gelegen, zij hebben alles gedaan wat ze maar konden om te voldoen aan de regels die door de overheid werden gesteld, maar de opmars van de corona heeft er uiteindelijk toch voor gezorgd dat ze de deuren moesten sluiten.
De vaccinatie heeft ertoe geleid dat we afgelopen zomer weer voorzichtig konden starten met onze zomerspelen en in september weer “gewoon” konden beginnen met onze competitie.
Door de corona is ons jaarlijks clubtoernooi in mei ook niet gehouden, maar op 16 oktober hebben we dit gelukkig kunnen inhalen.
Er hadden zich 20 leden aangemeld. Iedereen was ruim op tijd in het clublokaal aanwezig en er hing al een gezonde spanning voordat we begonnen.
Tijdens de wedstrijd was het afwisselend heel stil en heel rumoerig. Bij het wisselen van de plaatsen was het even levendig en er werd ook veel gelachen en er werden vrolijke commentaren gegeven. Dat gaf alleen maar aan dat de sfeer bijzonder goed was.
Na een spannende dag bleek dat zowel aan de kop als aan de staart een felle strijd was gestreden. Joke was de overtuigende winnaar, Ton werd dik verdiende 2de en voor de 3de plaats kwam Marianne in aanmerking, Suze sleepte de poedelprijs in de wacht. Al met al een bijzonder geslaagde dag, ook dankzij de zoals gewoonlijk uitstekende door BOKO verzorgde lunch.
De uitslagen staan op pagina “Toernooi -uitslagen”.

Zaanse Muur Kersttoernooi 2019 en meer nieuws:
Voor we vooruit gaan kijken naar wat er allemaal op de planning staat in 2021, kijken we eerst even terug naar het laatste speelperiode voor Corona, de tweede helft van de competitie. Na de goed bezochte zomer-speeldagen startte op dinsdag 3 september 2019 de 2e helft van de competitie.
Om ervoor te zorgen dat iedereen een keer tegen elkaar zou kunnen spelen, is gekozen voor een nieuw systeem. Er hangt voortaan een lijstje in de kast waarop je kunt zien aan welke tafel je speelt en wie je tegenstanders zijn. Volgens mij werkt dat systeem tot nu toe prima.
De laatste speeldag voor de competitie was deze keer een weekje eerder, op dinsdag 10 december 2019. Behalve Suze en ik was iedereen er en was het dus volle bak. Na een spannende strijd werd de Ger Vos-wisseltrofee gewonnen door Joke. Zij heeft dus iets te verdedigen in mei. Jakko was tweede en Marianne derde.

Op de laatste speeldag van het jaar was het Zaanse Muur Kersttoernooi. Een nieuw toernooi waar iedereen erg enthousiast over was. Het was druk en gezellig en we speelden 3 rondes van 1 uur, steeds rijkelijk voorzien van de nodige hapjes en drankjes. We begonnen om 7 uur en om half 11 was het tijd voor de prijsuitreiking. De toernooicommissie, Jakko, Joost en Chris, maakte na afloop en enig beraad de winnaar bekend. Joke, Jenny en Tiny hadden allemaal 10 tafelpunten, maar op basis van de mahjongpunten was de uitslag 1. Joke, 2. Jenny en 3. Tiny. Na een daverend applaus mochten de dames hun prijs uitkiezen.
Marianne ging er vandoor met de poedelprijs. De dames hebben zich van hun beste kant laten zien deze avond. Een geslaagd toernooi en navraag leerde dat het voor herhaling vatbaar is.

Clubtoernooi 2019:
Zaterdag 25 mei werd in de zaal van BOKO het jaarlijkse clubtoernooi gehouden. Dit keer hadden zich nog meer leden opgegeven dan voorgaande jaren (26 van de 30). Vanaf half 10 was er inloop met koffie en lekkers en werden de nummers uitgedeeld in de vorm van een sleutelhanger met Mahjongsymbool en ledlampje. Dit viel bijzonder in de smaak. Dankzij de enthousiaste deelname van Yvette (partner van Frank) en Jan (vader van Jakko) konden we om klokslag 10 uur met 7 tafels van start gaan. Binnen afzienbare tijd was iedereen geconcentreerd bezig en hoorde je alleen nog het tikken van de stenen op tafel. Er werden weer heel wat bijzondere Mahjonghanden gemaakt, onder andere verweven straten, even punghanden, tweelingen en 3 winden. Ook onze ‘jongste’ leden waren van de partij. Hun eerste toernooi-ervaring. Dat viel soms nog niet mee. Nanny liet een mooie Mahjong aan haar neus voorbijgaan, omdat ze zich niet realiseerde dat een steen waar een tegenspeler een Kong mee maakte door haar geclaimd had kunnen worden om Mahjong te maken (Kongroof). Jammer, maar dit zal Nanny nooit meer gebeuren. Ze miste ook een Mahjong doordat haar tegenspeler per ongeluk haar winnende steen, Bamboe 1, als bloem had weggelegd (een foutje). Al met al een leerzame dag dus. Na 4 spannende rondes werd de uitslag bekend gemaakt. Frank had samen met Yvette de scores weer keurig verwerkt tot een eindranglijst. Op de 3e plaats eindigde Gert met 12 tafelpunten en 427 minipuntjes. Heel belangrijk, want de nummers 4 en 5 eindigden ook met 12 tafelpunten (de minipuntjes maakten dus hier het verschil). Op de 2e plaats kwam Jakko met 14 tafelpunten en met het maximale aantal tafelpunten van 16 werd Joost glansrijk 1e. BOKO zorgde weer voor een uitstekende lunch en ook tussen de rondes door was er aandacht voor de inwendige mens. Het was dus een zeer geslaagde dag.


Jakko 2e              Joost 1e                Gert 3e
Voor het overzicht van de volledige uitslag ga naar de map Toernooi uitslagen.

Club competitie

21 mei 2019: laatste speelavond van de competitie
En voor je er erg in hebt is het zover: de competitieperiode januari- juni zit er weer op. Wie er aan tafel 1 tegen elkaar zouden uitkomen was al even bekend. De laatste weken waren deze 4 spelers steeds de sterksten. Maar, dan kan alsnog het lot beslissen: je kunt het hele seizoen 1 staan en op de laatste avond alsnog verslagen worden. Dat klinkt heel zuur en soms is dat ook zo. Maar zo hebben we het nou eenmaal afgesproken.
Joke heeft bijna de hele periode in de bovenste regionen verkeerd en ook Ton en Jakko, maar zeker Nicky hebben zich niet onbetuigd gelaten en stegen gestaag.
En dan komt die laatste, beslissende avond. Heb je de Wong, ben je in vorm, gok je goed, let je goed op wat je tegen- (mede-)spelers weggooien en sparen? Zoals we allemaal weten is Mahjong tenslotte een spel van geluk, gokken en kennis. En dat laatste is wel heel erg belangrijk: je ervaring, je inzicht en hoeveel combinaties weet je toe te passen. En dat zat bij Joke in ieder geval wel goed.
Ze begon de avond heel hoog, met maar liefst 61 tafelpunten. Dat werden er dus 65! Jakko was volgens de speellijst de tweede kanshebber (58 tafelpunten: dat werden er dus uiteindelijk 60) en Ton en Nicky 3 en 4 met respectievelijk 43 en 42 tafelpunten. Het werd natuurlijk evengoed een spannende en sportieve avond (en niet alleen voor de nummers 1 tot en met 4) en…. Was het toeval, geluk of toch die Wong? Wat het ook was en hoe het ook verliep: zoals de dames en heren begonnen, zo eindigden ze ook.
Joke werd definitief nummer 1 en mocht uit handen van Joost de Ger Vos-wisseltrofee in ontvangst nemen. Die staat nu minstens tot december bij Joke op de schoorsteenmantel! Jakko en Ton werden heel mooi 2 en 3 en Nicky – de rijzende ster – werd heel mooi vierde. Helaas nét niet op het ereplatform. Voor de eerste 3 was er een mooie oorkonde, zoals altijd ontworpen en gemaakt door Ton!
Tot slot gingen de winnaars, zoals altijd, op de foto!

Ouder nieuws vindt u onder de tab ‘Archief’.